Wetboek voor bloggers – Charlotte’s law

Omdat ik zoveel bezig ben met mijn blog de laatste tijd leek het mij een goed idee om meer over het bloggen te weten te komen. Ik wist vrijwel niks over de ‘zakelijke’ kant van het bloggen en niks over auteursrecht enz. Daarom besloot ik het boek van Charlotte Meindersma te gaan lezen zodra hij beschikbaar was in de bibliotheek! Inmiddels heb ik het boek uit gelezen en heb ik een hele hoop geleerd over bloggen!

bron:

Bovenaan het boek staat de tekst: de onbeschreven regels voor succesvolle online schrijvers. Het zijn dus geen echte regels maar regels die de schrijfsters belangrijk vind. Charlotte Meindersma is een jurist en heeft een eigen blog: https://www.charlotteslaw.nl/. Ze weet dus heel veel van rechten enzo. En als je gaat beginnen met bloggen heb je daar zelf natuurlijk nog helemaal geen benul van.

Het is geen boek dat je even makkelijk door leest en snel uit hebt. Telkens een hoofdstukje per keer lezen is meer dan genoeg! Het is een informatief boek dus je moet het wel met je hoofd erbij blijven!

Er staan een heleboel onderwerpen in het boek. Als beginnende blogger heb je nog niet aan alles wat in het boek te lezen is iets. Het is allemaal goed om te weten als je wat meer met je blog gaat doen en als je bekender met je blog word. Uiteindelijk heb je er veel aan en weet je dat je altijd met dingen rekening moet houden.

Ik las vooral het boek om te leren over auteursrechten. Hoe het allemaal gaat met foto’s van andere gebruiken en hoe het zit met teksten schrijven en dat soort dingen. Ik heb heel veel geleerd!

Conclusie: Iedereen die blogt moet dit boek eens gelezen hebben. Er staan heel veel tips in en dingen in waar  je rekening mee moet houden. Het is gemakkelijk uitgelegd, zelf ik – iemand die totaal géén ervaring heeft met rechten – kon het begrijpen.

Het boek kan je hier kopen en check dan gelijk Charlotte’s blog! https://www.charlotteslaw.nl/wetboek-voor-bloggers/

Liefs, Hannie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *