Verslingerd – Lisette Jonkman

Ongeveer een maand geleden liep ik weer eens een rondje door mijn plaatselijke bibliotheek. Ik had weer eens zin in een leuk meidenboek. Want dat lees ik het liefste! In onze bieb staat in het midden van de zaal een grote ronde tafel met daarop allemaal nieuw uitgebrachte boeken. Ik loop daar altijd als eerste langs om te kijken wat er allemaal voor leuks tussen ligt. Mijn oog viel eigenlijk meteen op dit boek, en nadat ik de achterkant had gelezen wist ik dat dit een perfect boek voor mij zou zijn. En dan heb ik het over Verslingerd van Lisette Jonkman.

bron

Ik denk dat heel veel meiden die dit boek in hun handen hebben, het woordje ‘beautyblogger’ meteen opvalt. Het onderwerp is super actueel, en heel veel meiden vinden dat ook leuk.

Het verhaal gaat dus over een beautyblogger met de naam Lucy. Lucy woont in een studentenhuis vol met nerds. Met één van die nerds heeft ze verkering, die noemen ze in het studentenhuis Kikker. Alle inwoners van het studentenhuis hebben trouwens een bijnaam. Lucy is druk met haar populaire blog, haar studie én met Kikker want die zingt en gaat een duet opnemen met een beroemde zangeres. En Lucy vertrouwd die zangeres niet! Daarnaast heeft ze nog een lichte sociale media verslaving waar niet iedereen blij mee is.

Buiten de hoofdpersonage Lucy, komen alle andere personages ook aan bod. Zo is er Chewy, die net herstelt is van kanker. En Hermelien die een relatie heeft met een andere huisgenoot. En Chris die homo is maar daardoor problemen heeft met zijn familie.

Het boek is hel duidelijk en vlot geschreven. De schrijfstijl van Lisette Jonkman vind ik heel jong en fris. Ik denk dat veel meiden zich kunnen identificeren met de meiden in het verhaal. Ik lees niet snel een boek uit in twee dagen, maar dit boek ging er super snel doorheen. Als je eenmaal bezig bent met het lezen is het enorm lastig om hem weg te leggen. Je wilt steeds meer weten. Je wilt alleen maar weten hoe het afloopt. En ik vind dat als je dat voor elkaar krijgt bij de lezer, je een heel goed boek hebt gemaakt!

Ik kwam in het begin van het boek erachter dat Verslingerd een vervolg was van een ander boek die al eerder is uitgebracht door Lisette. Namelijk verkikkerd! Nadat ik verslingerd uit had, ben ik dus snel door gegaan met dat boek. Daarin lees je over hoe Lucy in de studentenflat is komen wonen, wat ze trouwens helemaal niet leuk vond. Ook lees je daarin hoe ze uiteindelijk verliefd word op één van haar huisgenootjes. Net zoals Verslingerd is Verkikkerd een super boek en net zo leuk en flot geschreven.

Ik kwam uiteindelijk ook eens terecht op de site van Lisette Jonkman waar nog meerdere boeken van haar bekeek. Online staat er nog een kort verhaal waarin je alvast kennis maakt met Lucy! Ik heb alles dus eigenlijk achterstevoren gelezen, maar dat maakt niet uit. Ik was alleen maar blij dat ik nog meer kon lezen over haar! Iedereen kan dit gratis lezen op haar site http://lisettejonkman.nl/.  Daarnaast vind je op de site nog meer informatie over de schrijfster zelf en andere boeken die ze heeft geschreven.

Nog even kort samengevat;

Ik ben heel enthousiast! Over de boeken, maar ook over de schrijfster. Ik kan niet wachten tot er nog meer boeken van haar uitkomen. Ik heb nu alle boeken al gelezen en ik vind het jammer dat ik niet meer meerdere door kan gaan. Gelukkig heb ik al gelezen dat er een vijfde boek aankomt. Yay! Helaas heb ik geen eigen foto’s van deze boeken omdat ze dus van de bieb komen, maar ik zit er wel over na te denken om ze gewoon een keer zelf te kopen.

Liefs,

Hannie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *