Ik wist het – Chantal van Gastel

In mijn vakantie had ik lekker veel tijd om een paar boeken te lezen. Ik had er dan ook een paar op de e-reader gezet om die te lezen. Het eerste boek wat ik las was Ik wist het van Chantal van Gastel. Het boek had ik al voor mijn vakantie meegenomen van de bibliotheek maar het boek was zo dik dat ik hem niet wilde meenemen op vakantie. Daarom las ik het boek op de e-reader!

Het boek sprak mij aan door de mooie cover van het boek. Ook het verhaal op de achterkant van het boek maakt je nieuwsgierig waardoor je het boek graag wilt lezen om te weten waar het verhaal over gaat!

Het boek gaat over Mia, die haar baan opzegt om een eigen bloemenwinkel te openen in een oud pand aan de oude kant van het centrum. Ze ontmoet Feo waar ze veel dromen over heeft en ziet als haar droomman. Mia heeft een speciale gave waardoor ze dingen ziet van de toekomst. Dat is in het begin vooral verwarrend maar uiteindelijk gebruikt ze haar gave op de goede manier. Door een gekke situatie ontmoet ze nog een man waar ze een goede band mee krijgt. Door die man word het liefdesleven ingewikkeld gemaakt.

Het verhaal vind ik goed bedacht. Je verwacht in het begin nooit dat bepaalde dingen gaan gebeuren in het verhaal. Je word meegezogen in het verhaal en je wilt weten wat er gaat gebeuren.

Hoe de situaties word beschreven is heel spannend en houden je vast. Het is een goed opgebouwd verhaal en er gebeuren telkens dingen die je niet verwacht. Mia’s leven word duidelijk beschreven en je begrijpt goed waar het over gaat en hoe Mia zich voelt.

Zelf wilde ik tijdens het lezen zó graag dat het goed zou gaan met Mia’s winkel en met haar leven. Doordat ik zo in het verhaal zat zag ik alle situaties helemaal voor me. Ook werd ik hartstikke enthousiast over een winkel beginnen omdat het in het verhaal zo leuk beschreven word. Natuurlijk word het in het boek allemaal wat mooier gemaakt dan hoe het in het echte leven zou gaan.

Ik heb erg genoten van dit boek en heb hem dan ook snel gelezen. Als jij houd van een leuk meidenboek is dit zeker een aanrader! Het leest makkelijk weg en de schrijfstijl is fijn om te lezen.

Via MirandaLeest vond ik een leuk filmpje waarin Chantal van Gastel zelf een stukje uit haar boek voorleest.

Liefs, Hannie

1 thought on “Ik wist het – Chantal van Gastel”

  1. Hoi Hannie, leuk dat je het filmpje van Chantal van Gastel bent tegengekomen op mijn site. En dat je ook zo enthousiast bent over het boek. Vond het ook een heel fijn boek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *