Handlettering doe je zo! – Karin Luttenberg

Al een heel tijd is het een hype; handlettering. Mooie teksten schrijven in verschillende schrijfstijlen met leuke tekeningen erbij. Super leuk! Ik dacht een hele tijd dat ik dat nooit zou kunnen omdat ik totáál niet kan tekenen. Maar door video’s op instagram ging het kriebelen en besloot ik een boek te kopen die mij kan helpen bij het leren van handletteren. Er is veel keus, er zijn een heleboel boeken uitgebracht. Ik koos voor degene die mij meteen opviel, namelijk Handlettering doe je zo! van Karing Luttenberg van Paperfuel. Het boek ziet er heel vrolijk uit waardoor het meteen eruit sprong en ik deze koos. daarbij kocht ik drie schriftjes om in te oefenen en een setje potloden. Aan de slag!

Het boek is verdeeld onder verschillende hoofdstukken. Zo vind je een hoofdstuk over de verschillende letters die je kunt maken, over hoe je banners maakt, hoe je teksten en tekeningen kunt combineren en hoe je diepte in je tekst kan krijgen. Alles staan heel goed uitgelegd met mooie voorbeelden erbij. Van alleen al dit boek krijg je super veel inspiratie en wil je meteen aan de slag. Dat deed ik dan ook aan de hand van dit boek en binnen een korte tijd heb ik al heel wat leuke dingen gemaakt en bedacht!

Zoals ik al zei kocht ik een setje schriftjes bij het boek. En toevallig wat dat ook van paperfuel. Had ik helemaal niet in de gaten, maar wel leuk dat het matcht! Ik ben ook meteen de instagram van Paperfuel gaan volgen want daarop staan een heleboel mooie tekeningen en letters! Heel leuk ook voor inspiratie! De schriften zijn heel schattig. Twee schriften hebben lijnen met aan de andere kant stippen en een schrift is blanco. Ik gebruik één schrift nu, de witte met note to self erop 🙂

Oefening baart kunst. Ik ben veel aan het oefenen met letters schrijven, hierboven zie je een voorbeeld. Ik probeer verschillende stijlen uit maar de sierletters vind ik het mooist en kan ik ook wel het best. Verder wil ik in dit boekje allemaal random tekstjes en tekeningetjes maken waar ik, als ik iets specifieks wil maken, iets kan uitzoeken om te gebruiken!

Ook op pinterest zoek ik leuke plaatjes die ik nateken en waar ik inspiratie vandaan haal. Er zijn zoveel leuke voorbeelden te vinden en ik vind het heel leuk om verschillende dingen te combineren.

Het boek heeft me een goed handvat gegeven om te beginnen met handlettering en tekenen. Ik zoek regelmatig dingen erin op en zoek naar leuke dingen om te maken. Er is nog een tweede boek van Paperfuel, namelijk het werkboek met allemaal opdrachten om te doen. Die ga ik ook bestellen want dat boek lijkt me ook heel handig om meer te leren!

Zeker een aan te raden boek als je wilt beginnen met handlettering en je geen idee hebt hoe of wat je moet doen. Voor 14,99 heb je hem al!

Liefs, Hannie

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *